3η Συνάντηση τοπικών διοικήσεων ΙΡΑ Θεσσαλίας – Ιερά Μονή Σπηλιάς 2014

To διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου 2014 η τ.δ. Καρδίτσας, διοργάνωσε την 3η Συνάντηση τοπικών διοικήσεων ΙΡΑ Θεσσαλίας, ταυτόχρονα με την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή της στην Ι.Μ. Σπηλιάς. Το Σάββατο 13/9 και πριν την αναχώρηση για την Ιερά Μονή, οι εκπρόσωποι των τοπικών διοικήσεων πραγματοποίησαν επίσημες επισκέψεις σε φορείς της Καρδίτσας.
Αρχικά, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το χωριό Βούναινα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τους διωγμούς των Χριστιανών της Ανατολής, που διοργάνωσε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιοτάτος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων έγινε εγκάρδια συζήτηση μαζί του, κατά τη διάρκεια της οποίας του έγιναν γνωστές οι δράσεις και οι στόχοι της Ένωσης μας.
Στον ίδιο χώρο έγινε συνάντηση και με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Δημαρχείο Παλαμά, όπου μας ανέμενε ο νέος Δήμαρχος Παλαμά κ. Γεώργιος Σακελλαρίου με τον Αντιδήμαρχο κ. Ιάσων Τσιρώνη, τέως Πρόεδρο της τ.δ. Καρδίτσας. Η παρουσία του κ. Τσιρώνη με τη νέα του ιδιότητα δημιούργησε συγκινητικό κλίμα στους εκπροσώπους των τοπικών διοικήσεων, ενώ η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από επικείμενες μελλοντικές συνεργασίες μας.
Με την άφιξη της αντιπροσωπείας στην πόλη της Καρδίτσας, σειρά είχε η επίσκεψη στην Αστυνομική Δ/νση, όπου μας ανέμενε ο Αστ/κος Δ/ντης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Καραπιπέρης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τον επισκέφτηκαν. Ακολούθως οι εκπρόσωποι των τοπικών διοικήσεων μετέβηκαν στο Δημαρχείο Καρδίτσας, όπου έγιναν δεκτοί από το νέο δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο και την Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Αντωνίου, πρώην Διοικητή του Τ.Δ.Α. Καρδίτσας και μέλος της ΙΡΑ. Οι ίδιοι ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και ζήτησαν τη συμμετοχή της ΙΡΑ στις εθελοντικές δράσεις που ετοιμάζουν για την πόλη της Καρδίτσας.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων ολοκληρώθηκε με ένα πέρασμα από το υπό ίδρυση Κέντρο Ιστορικής Έρευνας Μουσειακής Ιδιωτικής Συλλογής του Δημητρίου Καλλιαντζή, Υποστρατήγου ΕΛΛ.ΑΣ. (ε.α.). Ο κ. Δημήτρης Καλλιαντζής αυτοπροσώπως ξενάγησε τους συμμετέχοντες σε ένα χώρο που αποτελεί κιβωτό των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελλάδας, διασώζοντας την ιστορική μνήμη.
Με την ολοκλήρωση των εθιμοτυπικών επισκέψεων πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση για την Ι. Μ. Σπηλιάς, στο ορεινό ανάγλυφο της Αργιθέας. Για μια ακόμη χρονιά η εκδρομή ήταν απολαυστική για τους συμμετέχοντες και ο Ηγούμενος της Μονής π. Νεκτάριος μας φιλοξένησε μοναδικά. Για την ιστορία στην 3η Συνάντηση των θεσσαλικών τ.δ. παρευρέθηκαν: Από την τ.δ. Λάρισας ο κ. Χρήστος Τσιόρας, από την τ.δ. Μαγνησίας ο κ. Στέφανος Καρκάλης, από την τ.δ. Τρικάλων οι κ.κ. Κων/νος

Θεοχάρης, Αχιλλέας Μπέγας και Γιάννης Φλόκας και από την τ.δ. Καρδίτσας οι κ.κ. Γεώργιος Ζαρχανής, Θωμάς Βαλομάνδρας, Νικόλαος Γούσιας, Σπύρος Αναστασίου και Ηλίας Αρσενίου. Επίσης τίμησε τη Συνάντηση με την παρουσία του ο Πρόεδρος της τ.δ. Αχαϊας και Γραμματέας του Εθνικού τμήματος Σπύρος Φωκάς.1forsite002

1forsite001

 

 

Rate this post