4ο κύπελλο Φιλίας ΙΡΑ Νις – Καρδίτσας

ΝΕΑ ΙΡΑ on 8 Jul , 2022

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους συμμετέχοντες και όσους το παρακολούθησαν ολοκληρώθηκε το 4ο Κύπελλο Φιλίας ΙΡΑ Νις – Καρδίτσας που διοργανώθηκε από 2-5 Ιουνίου από την τοπική μας διοίκηση.

Ήταν ένα απολαυστικό τετραήμερο, κατά το οποίο είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε τους φίλους μας μετά από την αναγκαστική διετή διακοπή που επέβαλε η πανδημία.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου δημιουργήθηκε στα πλαίσια της αδερφοποίησης  με την αντίστοιχη τοπική διοίκηση του Νις και έχει την επωνυμία IPA Nis – Karditsa Friendship Cup. Αυτή ήταν η τέταρτη διοργάνωση και μπορούμε πλέον με σιγουριά να πούμε ότι επιτεύχθηκε ο αρχικός σκοπός των δύο τοπικών διοικήσεων που ήταν η καθιέρωση του κυπέλλου ως θεσμού. Το κύπελλο διεξάγεται ετησίως, εναλλάξ στις δύο πόλεις, με τη συμμετοχή ομάδων από τη Σερβία και την Ελλάδα και, μελλοντικά, από περισσότερες χώρες. Για τη φετινή διοργάνωση από τη χώρα μας προσκλήθηκε και έλαβε μέρος η ομάδα της τοπικής διοίκησης Αργολίδας.

Οι ομάδες με τους αθλητές και τους συνοδούς τους, στο περιθώριο των αγώνων, περιηγήθηκαν τόσο στην πόλη, όσο και σε άλλες, πανέμορφες περιοχές της Καρδίτσας, όπως το Πετρίλο (ιστορική έδρα του Δήμου Αργιθέας), όπου έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου, την Ιερά Μονή Σπηλιάς, με τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μητρόπουλο να τους υποδέχεται, τη Λίμνη Πλαστήρα κ.α.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, στους ημιτελικούς αγώνες που έγιναν στο Μουζάκι αναμετρήθηκαν οι ομάδες της IPA Αργολίδας και της IPA Καρδίτσας με τις IPA Nis Policija και IPA Nis Žandarmerija, αντίστοιχα, με τις ελληνικές ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί, η γηπεδούχος κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, αφού επιβλήθηκε της Αργολίδας με σκορ 2-0. Στον αγώνα για την τρίτη θέση επικράτησε η IPA Nis Žandarmerija. Οι αγώνες της δεύτερης μέρας έγιναν στο ΔΑΚ Καρδίτσας και μεταδόθηκαν ζωντανά στο διαδίκτυο, ενώ την απονομή έκανε ο Ταξίαρχος κ. Θωμάς Καρανάσιος, Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας.

Το βράδυ της τελευταίας ημέρας, η τοπική μας διοίκηση παρέθεσε επίσημο δείπνο σε όλους τους συμμετέχοντες στο Μουζάκι όπου παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, καλωσορίζοντας όλους τους επισκέπτες και επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων, προτού δεχτεί αναμνηστικά δώρα και τις ευχαριστίες για τη συμβολή της περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεξαγωγή του Κυπέλλου.

Το 4ο Κύπελλο Φιλίας, συνδιοργανώθηκε με τους Δήμους Αργιθέας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, ενώ είχε επίσης την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας, του Δ.Ο.Π.Α.Κ., της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, του ελληνικού εθνικού τμήματος της ΙΡΑ, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, του Σωματείου Συνοριακών Αστυνομικών Καρδίτσας. Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή των επιχειρήσεων Βιολάντα, Θεόνη, Autobazaar, Βεργίνα, ΕΖΑ, οινοποιείο Monsieur Nicolas, Λεοντής Α.Ε., Ψησταριά «Μπερεκέτι», Κτήμα Χαλίλης, Όσπρια Κιερίου, Tavropos activities, Super Market Μιχαήλ, Athlopolis, τυροκομικά Κίσσας, Meat Hall Καλλιάγρας, Κρεοπωλεία Καρελάς, Μαράβας, Τρίκκη, Λέφας Εμπορική και ζαχαροπλαστείο Τριζώνης.

 

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Rate this post