5η Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού – Εθελοντική δράση ΙΡΑ Καρδίτσας

Η εθελοντική δράση της Τοπική Διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αποτελεί κύριο μέλημα των μελών της και εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία και όπου υπάρχει ανάγκη στην τοπική μας κοινωνία . Αιμοδοσία, προστασία του περιβάλλοντος, προσφορά ειδών ανάγκης και βοήθεια σε δράσεις άλλων τοπικών φορέων είναι στις βασικές μας προταιρεότητες.

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Ο εθελοντισμός αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Η προσφορά στον συνάνθρωπο μας απομακρύνει από την εσωστρέφεια και τον ατομισμό.

Ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής είναι η ανιδιοτελής προσφορά και παροχή υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη και με στόχο το γενικό καλό που εκφράζεται από την κοινωνική δικαιοσύνη την αλληλεγγύη και την αγάπη.

5/5 - (1 vote)