64ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΙΡΑ)

Η Ελλάδα στην κορυφή!

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το Παγκόσμιο Συμβούλιο της ΙΡΑ έγραψε:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος ΙΡΑ.

Με τις  βαλίτσες της γεμάτες επιτυχίες επέστρεψε η Ελληνική αντιπροσωπεία από την Κροατία, όπου διεξήχθη από 8-13 Οκτωβρίου 2019 το Παγκόσμιο Συνέδριο της ΙΡΑ , καθώς και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου για την τετραετία 2019-2023.

Οι άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος κ. Ιωάννου Καραπατάκη, οι πολύτιμες υπηρεσίες του ΔΣ και η εξαιρετική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από  τον Πρόεδρο,  τον αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων Κυριάκο Κάρκαλη, τον αρμόδιο Δημοσίων Σχέσεων Σπυρίδωνα Φώτογλου, τον τ. Πρόεδρο και μέλος του ΔΣ Χρήστο Κοντάκο, καθώς  και τον τ. Παγκόσμιο Αν. Γεν. Γραμματέα Ιωάννη Πανούση, έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.

Η Dream Team του Ελληνικού Τμήματος με συντονισμένες ενέργειες, αγαστή συνεργασία, μεθοδικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό, πέτυχε την  πλήρη αποδοχή και υπερψήφιση των προτάσεων της, καθώς επίσης και  την εκλογή του κ. Κυριάκου Κάρκαλη στη θέση του Παγκοσμίου Αντιπροέδρου και Προέδρου Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων.

Επιπροσθέτως:

 

 • Μας ανατέθηκε πανηγυρικά η διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου για το2021, το οποίο  θα ενταχθεί στις  εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία
 • Βραβευτήκαμε από την Επιτροπή Επαγγελματικών Υποθέσεων του ΙΕΒ για τις πολλές και ποιοτικές δράσεις μας το 2018.
 • Η ιστοσελίδα μας, έλαβε για μια ακόμη χρονιά χρυσό μετάλλιο. Θερμά συγχαρητήρια στον διαχειριστή κ. Βασίλη Παπά.
 • Ο Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Κάρκαλης βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο ΙΡΑ για τις έως τώρα προσφερθείσες υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ως επίσης και με το μετάλλιο τιμής της Δημοκρατίας του Κιργκιστάν
 • Τιμητικές διακρίσεις για τις  φωτογραφίες  τους, που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας ΙΡΑ, έλαβαν ο κ. Χρήστος Παργινος  (ΤΔ Ιωαννίνων) και Βασίλειος Δραγούτσος (ΤΔ Τρικάλων).

 

Ιδιαίτερη χαρά επίσης μας έδωσε η εκλογή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο  (ΙΕΒ) του  Κύπριου συναδέλφου μας  Δημήτρη Δημητρίου στη θέση του Προέδρου Επιτροπής  Επαγγελματικών Θεμάτων.

Το νέο Παγκόσμιο Διοικητικό Συμβούλιο, διαμορφώθηκε ως εξής:

 • Πρόεδρος Pierre – Martin Moulin (Ελβετία)
 • Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών : Κυριάκος Κάρκαλης (Ελλάς)
 • Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών: Einar Guoberg  (Ισλανδία)
 • Πρόεδρος Επιτροπής Επαγγελματικών: Δημήτριος Δημητρίου (Κύπρος)
 • Γενική Γραμματέας: May-Britt Ronebro  (Σουηδία)
 • Επικεφαλής Διοίκησης: Stephen Crockard (Μεγάλη Βρετανία)
 • Ταμίας Οικονομικών: Michael Walsh (Ιρλανδία)
 • Ταμίας Κοινωνικών : Martin Hoffmann (Αυστρία)

Η Ελληνική αντιπροσωπεία, κέρδισε τις εντυπώσεις, προβάλλοντας τη φιλοξενία,  με την Ελληνική βραδιά που διοργάνωσε σε αίθουσα του ξενοδοχείου προσφέροντας ούζο, κρασιά και μεζέδες, όπου ακολούθησε γλέντι με  Ελληνική μουσική.

 Συνεχίζουμε δυνατά και πάμε για τα καλύτερα!
 Η Dream Team  του Ελληνικού Τμήματος, πήγε στο Dubrovnik, τα πήρε όλα κι έφυγε.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές  αυτού του θριάμβου για το Ελληνικό Τμήμα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες, στους οποίους ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία, τους  βραβευθέντες, στην αντιπροσωπεία του ΕΤ, τις Τοπικές Διοικήσεις και το ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος.

Το επόμενο 65ο  Παγκόσμιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 13-18 Δεκεμβρίου 2020 στην Costa Brava, Βαρκελώνη Ισπανίας.

Rate this post