Η ΙΡΑ στο Καστελλόριζο

              Ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) είναι αναμφισβήτητα οι συνεχείς αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες πολλές φορές έχουν φιλανθρωπικό ή κοινωνικό χαρακτήρα. Μερικές όμως από αυτές είναι γραφτό να μείνουν για πολλά χρόνια στην μνήμη όλων, απλά και μόνο επειδή είναι σπάνιες, ίσως και μοναδικές.

            Μια τέτοια εκδήλωση, λοιπόν, ήταν και ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας που δόθηκε το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου στο ακριτικό Καστελλόριζο, ανάμεσα στους ντόπιους ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Μεγίστης και της ομάδας IPA Stars Καρδίτσας & Δωδεκανήσου. Ο αγώνας διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των δύο τοπικών διοικήσεων της ΙΡΑ και την οργανωτική συμβολή του Δήμου Μεγίστης, με σκοπό την ηθική υποστήριξη των συμπατριωτών μας που βρίσκονται στο ανατολικότερο άκρο της χώρας, στηρίζοντας ως στιβαρές κολώνες το εθνικό μας οικοδόμημα. Το Καστελλόριζο, που γράφεται με δύο λάμδα όπως η Ελλάδα, δεν είναι απλά ένας βράχος. Η Μεγίστη, όπως σωστότερα περιγράφεται από το αρχαίο όνομα του νησιού, δεν είναι απλά ένα κομμάτι ελληνικής γης, είναι η ίδια η Ελλάδα. Μεγαλοπρεπές, ιστορικό και αρχοντικό, δίνει στον επισκέπτη ένα τεράστιο πλούτο εικόνων και αυθεντικών εμπειριών. Σταθερά και διαχρονικά δίνει στην Ελλάδα, χωρίς να ζητάει τίποτα πίσω και εμείς οφείλουμε να του χαρίσουμε τη φυσική μας παρουσία έστω και μια φορά στη ζωή μας και τη σκέψη μας λίγο συχνότερα απ’ ότι επιτάσσουν τα δελτία ειδήσεων και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Αυτό έχουν ανάγκη οι ακρίτες μας και αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε στην τιμητική πλακέτα που μας πρόσφερε ο Δήμος Μεγίστης, δια του Αντιδημάρχου κ. Στράτου Αμύγδαλου : «Για την πολύτιμη παρουσία σας στο τόπο μας, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η Πατρίδα μας». Η αντίστοιχη πλακέτα προσφέρθηκε «…με ευγνωμοσύνη στο Δήμο Μεγίστης και τους κατοίκους του Καστελλορίζου» από τους προέδρους των τοπικών διοικήσεων Καρδίτσας, κ. Γιώργο Ζαρχανή και Δωδεκανήσου, κ. Στέλιο Βιντζηλαίο.

           Με μεγάλη συγκίνηση περιηγηθήκαμε στις ομορφιές του Καστελλορίζου και των άλλων νησιών που αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης. Ιδιαίτερη εμπειρία, που θα εντυπωσίαζε και τον πιο ψαγμένο ταξιδιώτη, ήταν η επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά, ένα φυσικό αξιοθέατο απίστευτης ομορφιάς. Μαζί μας, συνοδοιπόροι και υποστηρικτές, ο πρόεδρος της ΙΡΑ Ηρακλείου, κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

          Με ακόμη μεγαλύτερη χαρά παίξαμε ποδόσφαιρο με τους κατοίκους του νησιού, έχοντας μάλιστα δύο τεράστιες μεταγραφές! Με τις ομάδες μας αγωνίστηκαν οι διάσημοι μουσικοί, Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, που το προηγούμενο βράδυ έδωσαν μια αξέχαστη συναυλία, την οποία μάλιστα παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότεροι από 220.000 θεατές σε όλο τον πλανήτη! Οι δυο τους απέδειξαν ότι εκτός από τις νότες χειρίζονται πολύ καλά και την «στρογγυλή θεά»…

           Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους τις εταιρείες Dodekanisos Seaways, SAOS Ferries, φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, ΕΟΣ Σάμου, Winery Monsieur Nicolas και το εστιατόριο Saint George Beach στο Καστελλόριζο, όπως και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Δήμο Μεγίστης και τους αθλητές του Α.Ο. Μεγίστη για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

                    

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

Rate this post