Σεμινάρια Gimborn

IBZ – Κέντρο πληροφοριών και σχηματισμού του Κάστρου του Gimborn

Σήμερα, το «Κάστρο Gimborn» είναι ένας πολύ γνωστός τόπος όπου συναντώνται αστυνομικοί μέλη της ΙΡΑ και ανταλλάσσουν εμπειρίες εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε διάφορα αντικείμενα μέσω σεμιναρίων.

Κάθε χρόνο περίπου 2500 συμμετέχοντες, κυρίως αστυνομικοί, επωφελούνται από τις εγκαταστάσεις και τα συνέδρια που προσφέρει ο Gimborn. Τα περισσότερα συνέδρια είναι σεμινάρια IPA, που οργανώνονται σε στενή συνεργασία με τα διεθνή και εθνικά όργανα του ΜΠΒ και διαρκούν περίπου μια εβδομάδα.

Το ετήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει τακτικά περίπου 15 σεμινάρια σε μη γερμανικές γλώσσες με ή χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση. Περίπου το 35% των συμμετεχόντων σε σεμινάρια IPA προέρχονται από άλλες χώρες εκτός της Γερμανίας.

Μια μικρή μόνιμη ομάδα περίπου 12 ατόμων, πλήρους και μερικής απασχόλησης, είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό των σεμιναρίων, την επιλογή θεμάτων και ομιλητών, τη διοίκηση και τη φροντίδα του Gimborn.

Το IBZ δεν είναι μόνο ένα συνεδριακό κέντρο για αστυνομικούς αλλά έχει δημιουργηθεί από αστυνομικούς. Στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, σημαντικός αριθμός αστυνομικών εργάστηκε για να αποκαταστήσει το παλιό κτίριο και να προσαρμόσει τα δωμάτια σύμφωνα με τις ανάγκες ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου.

 Τα υποκαταστήματα και τα τμήματα του IPA έχουν χορηγηθεί με δωρεά και είναι υπεύθυνα για την επιλογή και χρηματοδότηση των επίπλων του δωματίου και του ντεκόρ.

Το κέντρο προσφέρει καταλύματα για 68 άτομα σε 16 μονόκλινα δωμάτια, 17 δωμάτια με δύο κρεβατοκάμαρες και 5 δωμάτια με τρία υπνοδωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο (ντους και τουαλέτα) και τηλέφωνο, που βρίσκεται στο ίδιο το κάστρο.

Το Gimborn προσφέρει τέσσερις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων καθώς και αίθουσα τηλεόρασης, μπαρ και ταβέρνα κρασιού. τα γεύματα σερβίρονται στο παρακείμενο Scholßhotel.

Κοντά στο Gimborn υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας που οδηγούν σε φυσικά καταφύγια καθώς και σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το IBZ βρίσκεται περίπου 30 μίλια ανατολικά της Κολωνίας, στο κέντρο της Δυτικής Γερμανίας.

Λεπτομέρειες για τα σεμινάρια που διατίθενται στο Gimborn είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα μας καθώς και αυτή του Εθνικού μας Τμήματος αλλά και στην ιστοσελίδα του  IBZ Gimborn .