Ξενάγηση στο Μινωικό ανάκτορο της Κνωσού

ΝΕΑ ΙΡΑ on 8 Jul , 2022

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/06/2022) και ώρα 17:00 η ξενάγηση στο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, το μεγαλύτερο, λαμπρότερο και διασημότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτσιμού. Κατοικία και έδρα της δυναστείας των Μινώων που κατοικήθηκε από την νεολιθική Κρητική εποχή.

Η Κνωσός μετά την καταστροφή του 1450π.χ. διήνυσε λαμπρές περιόδους ως Αρχαία Ελληνική, ως Ελληνική και Ρωμαική..

Οι συμμετέχοντες συνάδελφοι με τα παιδιά τους ξεναγήθηκαν στο Μινωικό Ανάκτορο, στο μυθικό Λαβύρινθο, πολυπλοκότατο συγκρότημα και ιερότατος χώρος των Μινωιτών με ιερά λατρεία του «ΛΑΒΡΥ», του διπλού πελέκεως. 

Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν προγραμματισμένος και υποσχόμαστε και για δεύτερη ξενάγηση σε κατάλληλο χρόνο. Οι συνάδελφοι τήρησαν με ακρίβεια, απόλυτη τάξη και σεβασμό τα προκαθορισμένα. Τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό αλλά και για την συμμετοχή τους.   Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Ι. Ρ. Α. Λασιθίου κ. Φραγκάκη Κώστα που συμμετείχε στην ξενάγηση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Αθηνά ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΣΦΑΚΑΚΗ Ξεναγό- Σ/ς Τραπεζιτικό – Συγγραφέα και Επίτιμο μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος για την εθελοντική για άλλη μια φορά προσφορά της.

 

Για την  Τ.Δ. Ηρακλείου

 

 

     Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο  Σ                              Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

      Μανόλης  Ζαχαριουδάκης                              Έφη Φλουρή

Rate this post